Tuesday, July 28, 2020

Project Mahar/Wakaf Quran Terjemahan Mandarinal-Qur'an Waqf project (English article click here)Ikhwan Ng, 012-3979998
lifemualaf@gmail.com
 Sekiranya anda Reverted Muslim ataupun Non Muslim dan berminat untuk dapatkan senaskah al-Qur'an terjemahan Cina, sila dapatkan daripada saya, tiada bayaran dan caj postage.
If you're Reverted Muslim or Non Muslim and interested to grab a copy of al-Qur'an Chinese Translation, please ask for a copy of al-Qur'an from me. Free of charges. 
 如果你是皈依伊斯兰的穆斯林或者非穆斯林,然而有兴趣获得一本中文译本古兰经,请联络我以获得一份免费的古兰经。


Kini blogger 'Another Chinese Muallaf' yakni bro Ikhwan Ng ingin menguruskan projek Quran ini secara berterusan, tujuannya adalah memudahkan pembelian dan wakaf Quran terjemahan cina yang diimport dari Negara China.
Quran akan diedarkan melalui poslaju selepas pre order, ia mengambil masa 1-2 minggu untuk penghantaran quran dari China.
Terdapat tiga jenis Quran terjemahan:

A) teks Quran+ teks terjemahan bahasa cina, A4 size
RM130 termasuk postage
Versi A diterjemah oleh Tokoh Islam China, Wang Zin Zai 王静斋. Ia mempunyai kaki nota yang amat terperinci baik sejarah penurunan teks quran mahupun penjelasan yang berkenaan. Versi ini amat mudah difahami untuk pembaca yang baru mengenali Quran

B) teks Quran+ teks terjemahan bahasa cina, A5 size
RM80 termasuk postage
Versi B diterjemah oleh Tokoh Islam China, Ma Jian 马坚. Teks terjemahan cina dan teks Quran, versi terjemahan yang standard di negara China.

C) teks terjemahan bahasa cina, pocket size
RM30 termasuk postage
Versi C diterjemah oleh Tokoh Islam China, Ma Jian 马坚. Hanya teks terjemahan cina sahaja.


CARA WAKAF QURAN :
Mengenai cara wakaf Quran, anda boleh memilih Versi Terjemahan yang ingin diwakafkan. Setelah pembayaran dibuat.. Maka bro Ikhwan akan salurkan wakaf Quran kepada rakan Non-Muslim yang berjinak2 hatinya ke arah Islam. (Bro sering mengenali mereka melalui blog dan media sosial) Dan juga berikan kepada NGO semasa program dakwah dan sebagainya.

CARA BELI QURAN:
Berikan bro Ikhwan nama, alamat dan nombor telefon selepas pembayaran selesai. Boleh bayar kepada akaun Maybank ataupun CIMB. Quran akan diedar dalam masa 2 minggu.

Nombor akaun bank:

MAYBANK (Current Account/Akaun Semasa)
5080 9250 7248
Muhammad Ikhwan Ng bin Abdullah
lifemualaf@gmail.com

CIMB
7030 1012 85
Muhammad Ikhwan Ng Abdullah
lifemualaf@gmail.com

PayPal Email : lifemualaf@gmail.com

Jazakumullah khairan

No comments:

Post a Comment