Tuesday, July 28, 2020

Project Mahar/Wakaf Quran Terjemahan Mandarin

al-Qur'an Waqf project (English article click here)Ikhwan Ng, 012-3979998
lifemualaf@gmail.com
 Sekiranya anda Reverted Muslim ataupun Non Muslim dan berminat untuk dapatkan senaskah al-Qur'an terjemahan Cina, sila dapatkan daripada saya, tiada bayaran dan caj postage.
If you're Reverted Muslim or Non Muslim and interested to grab a copy of al-Qur'an Chinese Translation, please ask for a copy of al-Qur'an from me. Free of charges. 
 如果你是皈依伊斯兰的穆斯林或者非穆斯林,然而有兴趣获得一本中文译本古兰经,请联络我以获得一份免费的古兰经。


Kini blogger 'Another Chinese Muallaf' yakni bro Ikhwan Ng ingin menguruskan projek Quran ini secara berterusan, tujuannya adalah memudahkan pembelian dan wakaf Quran terjemahan cina yang diimport dari Negara China.
Quran akan diedarkan melalui poslaju selepas pre order, ia mengambil masa 1-2 minggu untuk penghantaran quran dari China.Terdapat tiga jenis Quran terjemahan:

A) Mushaf Quran+ Tafsir +teks terjemahan bahasa cina
RM170 termasuk postage
Teks terjemahan cina, tafsir Quran berdasarkan hadis Nabi dan mushaf Quran. Bahasa terjemahan yang lebih mudah difahami dan sesuai untuk saudara yang baru mengenali Quran.


B) teks Quran+ teks terjemahan bahasa cina, A5 size
RM90 termasuk postage
Diterjemah oleh Tokoh Islam China, Ma Jian 马坚. Teks terjemahan cina dan mushaf Quran, versi terjemahan yang standard di negara China.


C) teks terjemahan bahasa cina, pocket size
RM60 termasuk postage
Diterjemah oleh Tokoh Islam China, Ma Jian 马坚. Hanya teks terjemahan cina sahaja, sesuai untuk Non Muslim yang baru mengenali Islam kerana dapat memegangnya tanpa air wuduk dahulu.
CARA WAKAF QURAN :
Mengenai cara wakaf Quran, anda boleh memilih Versi Terjemahan yang ingin diwakafkan. Setelah pembayaran dibuat.. Maka bro Ikhwan akan salurkan wakaf Quran kepada rakan Non-Muslim yang berjinak2 hatinya ke arah Islam. (Bro sering mengenali mereka melalui blog dan media sosial) Dan juga berikan kepada NGO semasa program dakwah dan sebagainya.

CARA BELI QURAN:
Berikan bro Ikhwan nama, alamat dan nombor telefon selepas pembayaran selesai. Boleh bayar kepada akaun Maybank ataupun CIMB. Quran akan diedar dalam masa 2 minggu.

Nombor akaun bank:

MAYBANK (Current Account/Akaun Semasa)
5080 9250 7248
Muhammad Ikhwan Ng bin Abdullah

CIMB
7030 1012 85
Muhammad Ikhwan Ng Abdullah

No. HP 012-397 9998
PayPal Email : lifemualaf@gmail.com

Jazakumullah khairan

No comments:

Post a Comment